Lystfiskeri ved Als

Fiskeri fra båd · Fiskepladser · Fisketips

Vore både er alle helt nye “førebevis-fri” moderne 6 personers kvalitetsbåde. Med styrepult og sæde, hydraulisk styring og redningsveste til alle ombord.

Reservere din båd her

Fiskeri fra båd

I mange år har fiskeri fra kysten været det altoverskyggende og helt dominerende i den syd- og østlige del af Danmark. Men efterhånden som småbådsfiskeriet har bredt sig mere og mere, udmønter det sig i flere, større og bedre udrustede både. Både der er monteret med det mest moderne og nyeste inden for elektronik til fiskesøgning og navigation. Sådanne både er vi nu leveringsdygtige i.

Bådfiskeriet er spændende og meget udfordrende og kan, som i mange andre fiskerier, veksle fra dag til dag, sågar fra time til time eller fra minut til minut – og det er netop det uforudsigelige og det overraskende, der giver hele spændingen. Fiskeriet specielt i Lillebælt lever til fulde op til dette.

Alle er velkomne og alle kan således være med.  Er man så ovenikøbet så heldig, at have en erfaren småbådsfisker med på turen, er man på forhånd sikret en meget stor og unik oplevelse – men meget bygger på erfaring inden for småbådsfiskeriet, hvor også heldet selvfølgelig spiller lidt ind – havet er jo som bekendt næsten »uendeligt« også på overraskelser.

Fiskeriet kan varierer meget og på forskellig måde, men kendetegnende for fiskeriet rundt om Als og i Lillebælt, er fiskeriet med lette grejer. Det gælder både for fiskeriet efter torsk, som oftest er turens primære  mål, men også for fladfisk og i sommerhalvåret er det i stedet hornfisk eller sild, og med lidt held, også makreller, det drejer sig om.

Fiskepladser

Fiskepladserne i området ved Als og op imod Lillebælt er utroligt varieret. Her findes lange stræk med sandbund, og fint grus, store tangskove og stenpletter samt enkelte vrag og andre forhøjninger på havbunden, som giver fiskene variation og skjulesteder som de ynder at opholde sig på. Tal med vores kyndige personale – her får du dugfriske beregninger om fangster, samt gode råd og tips til dagens fiskeri.

Fisketips

Med nogle lidt kraftigere spinnestænger, beregnet til en kastevægt på mellem 20 til 100 gram, og en længde på stængerne mellem 240 og 300 cm, er man godt dække ind til fiskeriet  i Lillebælt. De lette kastevægte, føres nemt med strømmen, der ikke er så kraftig i denne del af Lillebælt. Her fiskes der oftest fra typisk et par meters dybde og ned til omkring 25-30 meter.

Man kan med dette lette pilkfiskeri, godt bruge fastspolehjul, og har du mellem 150 og 200 meter line,  kommer man utroligt langt med dette. Det fiskes oftest med små pirke på mellem 20 og 80 gram lettere jigs og gummifisk.

Til fiskeriet efter fladfisk fiskes der overvejende med levende agn, som sandorm og børsteorm på rigs egnet til formålet. De seneste år har fiskeriet med skrubbeblink, eller buttlöffel vundet stor indpas i Danmark, og denne metode kan det varmt anbefales at prøve.